Novosti

Što je anoskopija?

Anoskopija je postupak koji koristi malu cijev zvanu anoskop za pregled sluznice vašeg anusa i rektuma.

Rak debelog crijeva

Rak debelog crijeva je vrsta raka koja počinje u debelom crijevu. Debelo crijevo je završni dio probavnog trakta.

Polipektomija

Polipektomija je minimalno invazivna procedura u kojoj zdravstveni radnici uklanjaju abnormalne izrasline tkiva, nazvane polipi , iz unutrašnjosti vašeg debelog crijeva .

Ezofagogastroduodenoskopija (EGD)

Ezofagogastroduodenoskopija (EGD) je endoskopski postupak koji vašem liječniku omogućuje pregled jednjaka, želuca i dvanaesnika (dio tankog crijeva).

Fibroadenom dojke

Fibroadenom dojke, radi se o najčešćem benignom tumoru dojke bez potencijala prelaska u rak dojke.

Ciste dojki 

Ciste dojki  radi se o pojavi šupljina unutar tkiva dojki ispunjenim tekućinom.

Infekcija dojke, mastitis

Infekcija dojke, mastitis, nastaje najčešće u periodu dojenja i klinički se manifestira kao bolna, crvena i otečena dojka.

Iscjedak iz bradavice dojki

Iscjedak iz bradavice dojki dojke u vrijeme kada žena ne doji ili nije trudna u bilo kojem dobu u životu nije normalna pojava.

Ciste / tumori / jajnika

Većina cističnih tvorbi jajnika (cista jajnika, tumori jajnika) su dobroćudne tvorbe, međutim neke od njih mogu biti maligne. 

Bartolinijeva žlijezda

Bartolinijeva žlijezda predstavlja jednu od najvažnijih žlijezda u spolnom /seksualnom/ životu žene jer je odgovorna za ovlaživanje sluznice spolovila tijekom spolnog odnosa. 

Miomi maternice

Miomi maternice predstavljaju najčešći dobroćudni tumor maternice i pojavnost im korelira s dobi žene. Smatra se da čak 70% žena u prvih 50 godina života može imati miome. 

Endometrioza, što je i kako se lijeći?

Endometrioza predstavlja stanje pojavljivanja dijelova sluznice maternice na drugim dijelovima tijela, dakle izvan svog prirodnog smještaja unutar same maternice. 

Rak maternice

15. siječnja obilježava se Nacionalni dan borbe protiv raka maternice, odnosno Dan mimoza.

Ergometrija, test opterećenja

U Poliklinici Magnolija test opterećenja se izvodi tako da se bolesniku zalijepe elektrode za kontinuirano snimanje EKG-a uz kontinuirano mjerenje krvnog tlaka tlakomjerom postavljenim na desnu nadlakticu u vrijeme dok pacijent vozi sobni bicikl. U definiranim intervalima pod kontrolom liječnika kardiologa opterećenje se povećava.

Upala vrata maternice (cervicitis)

Upala vrata maternice najčešće nastaje kao posljedica spolno prenosivih bolesti.

Urinarna inkontinencija

Poznato je da skoro 50% žena u menopauzi ima probleme s nevoljnim otjecanjem urina /inkontinencija urina/. Urinarna inkontinencija značajno narušava kvalitetu života žena, a zbog nelagode i srama uzrokovanim ovim stanjem žene ne traže pomoć na vrijeme.

Kronična bol u zdjelici

Mnoge žene s vremena na vrijeme imaju bolove u zdjelici i u donjem dijelu trbuha, obično tijekom ili prije menstruacije.

Vaginalno krvarenje

Uzroci vaginalnog krvarenja su brojni. Od strukturnih uzroka najčešći su: polip maternice, miom maternice, adenomioza, a kod žena u menopauzi mogu ukazivati na karcinom /najčešće karcinom endometrija/.

Porodništvo

Moderan stil života, planiranje obitelji i drugi okolišni čimbenici doveli su do sve brojnije rizične skupine žena (starije od 35 godina, dijabetes, bolesti štitnjače, hipertenzija, poremećaji zgrušavanja, ponavljani pobačaj).

Što je kardiotokografija?

Što je kardiotokografija?

Kardiotokografiju liječnici i primalje obično nazivaju 'CTG'. Može se koristiti za praćenje otkucaja srca bebe i majčinih kontrakcija tijekom trudnoće.

Bitno je kome ćete povjeriti svoje zdravlje!

Obratite nam se s povjerenjem.

Image

Za medicinu rada i športa, ginekologiju i opstetriciju, ortopediju i traumatologiju, neurologiju, opću internu medicinu, kardiologiju, gastroenterologiju, dermatovenerologiju i urologiju

Brzi kontakt

Dubrava 120, 10040 Zagreb

poliklinika@poliklinika-magnolija.hr

+385 (0)1 6268 348

Radno vrijeme

  • pon - pet 8:00 - 20:00
  • sub 8:00 -14:00

OsiguranPARKINGPARKINGPARKINGza posjetitelje poliklinike.

Korisne informacije

Kartice koje primamo:
nacin placanja4

eu-poliklinika.webp