Novosti

Novo u Poliklinici Magnolija - vitaminske infuzije

Intravenska vitaminska terapija (također poznata kao intravenska terapija mikronutrijentima i hidratacijska terapija) način je davanja visokih koncentracija vitamina i minerala izravno u krvotok, omogućujući brzu apsorpciju većih doza vitamina i minerala nego što ih osoba može primiti kroz hranu ili dodatke.

Bakterije Mycoplasma hominis i Ureaplasma: Važno je razumjeti njihov utjecaj na zdravlje reproduktivnog sustava

Mycoplasma hominis i Ureaplasma spp. dio su normalne genitalne flore mnogih seksualno aktivnih žena i muškaraca. U odrasloj dobi do 80% zdravih žena razvije Ureaplasma spp., a 50% ima Mycoplasmu hominis u cervikalnom ili vaginalnom sekretu. Važno je naglasiti da su žene podložnije kolonizaciji ovim bakterijama u usporedbi s muškarcima.

Mycoplasma genitalium: prepoznavanje, prevencija i liječenje

Mycoplasma genitalium, sofisticirani uzročnik spolnih infekcija, pokazuje značajnu prevalenciju, krećući se globalno između 1% i 6,4% među ženama. Kada razmatramo čimbenike rizika, ulazimo u kompleksnu mrežu varijabli koje zahtijevaju pažljivo razumijevanje.

Klamidija - tihi prenositelj infekcija koji ostavlja trag na ženskom zdravlju

Chlamydia trachomatis (klamidija) je najčešći bakterijski uzročnik spolno prenosivih genitalnih infekcija. Infekcija je većinom asimptomatska - inficirane osobe nemaju tegobe, ali služe kao spremnik za širenje infekcija.

Ultrazvuk u prenatalnoj dijagnostici i porodništvu

Ultrazvuk u prenatalnoj dijagnostici i u cjelokupnom porodništvu zauzima važno mjesto jer pomaže da se u trudnoći otkriju kongenitalne malformacije ploda, učini adekvatna procjena rasta fetusa i omogući aktivni nadzor i praćenje trudnoće. Uz pomoć 3D tehnika ultrazvuka u porodništvu je moguće prikazati lice površinu tijela fetusa te detaljni pregled fetalnoga skeleta.

Skrb prije začeća

Skrb prije začeća – prekoncepcijska skrb i obrada

ŠTO JE TO SKRB PRIJE ZAČEĆA?

Skrb prije začeća odnosi se na proces utvrđivanja rizika za eventualnu neplodnost pojedinca i ishod trudnoće s ciljem smanjenja ili uklanjanja tih rizika kroz edukaciju, savjetovanje te moguću medicinsku intervenciju. Rizici mogu biti razni: bihevioralni, okolišni, biomedicinski te društveni.

Uloga ultrazvuka u ginekološkoj dijagnostici

Kvalitetni ginekološki pregled na godišnjoj razini je dobra investicija u životu svake žene. Zdravlje nema cijenu, a ljudski život drugu alternativu. Prevencija i rano otkrivanje patoloških promjena je najbolji pokazatelj učinkovitog djelovanja zdravstvenog sustava.

Bitno je kome ćete povjeriti svoje zdravlje!

Obratite nam se s povjerenjem.

Image

Za medicinu rada i športa, ginekologiju i opstetriciju, ortopediju i traumatologiju, neurologiju, opću internu medicinu, kardiologiju, gastroenterologiju, dermatovenerologiju i urologiju

Brzi kontakt

Dubrava 120, 10040 Zagreb

poliklinika@poliklinika-magnolija.hr

+385 (0)1 6268 348

Radno vrijeme

  • pon - pet 8:00 - 20:00
  • sub 8:00 -14:00

OsiguranPARKINGPARKINGPARKINGza posjetitelje poliklinike.

Korisne informacije

Kartice koje primamo:
nacin placanja4

Telefon: 01 6268 348