Novosti

Color Doppler ultrazvuk abdomena

Color Doppler ultrazvuk abdomena je siguran i bezbolan postupak koji koristi zvučne valove kako bi "vidjeli" unutar vašeg tijela.

Color Doppler ultrazvuk abdomena omogućuje gastroenterološkim stručnjacima poliklinike Magnolija procjenu protoka krvi kroz arterije i vene vašeg abdomena. Skeniranje može pomoći u dijagnosticiranju prepreka u protoku krvi u vašim trbušnim organima, kao i u otkrivanju stanja kao što su trbušne mase, bolesti žučnog mjehura i žučnih kamenaca, kao i problemi s jetrom, bubrezima, gušterači ili slezeni.

U poliklinici Magnolija imamo suvremenu opremu za obavljanje  ultrazvuk abdomena te stručni tim subspecijaliziranih liječnika , medicinskih sestara  koji su visoko obučeni za ultrazvučno snimanje.

Color Doppler ultrazvuk abdomena poliklinika Magnolija

Kako se pripremiti za Color Doppler ultrazvuk abdomena?
Obično trebate izbjegavati hranu i piće (brzo) osam do 12 sati prije ultrazvuka abdomena. Hrana i tekućine u vašem želucu (i urin u vašem mjehuru) mogu otežati tehničaru da dobije jasnu sliku struktura u vašem trbuhu.

Pitajte liječnika je li u redu piti vodu tijekom posta i trebate li nastaviti uzimati bilo koje lijekove.

Tijek postupka?
Obučeni tehničar poliklinike Magnolija (sonograf) obično izvodi ultrazvuk abdomena. Tehničar vam nanese malu količinu toplog gela na trbuh. Gel radi s ultrazvučnim uređajem, koji se zove pretvornik, kako bi pružio bolje slike.

Sonograf nježno pritišće sondu na područje vašeg želuca, pomičući je naprijed-natrag. Uređaj šalje signale računalu koje stvara slike koje pokazuju kako krv teče kroz strukture u vašem trbuhu.

Uobičajeni ultrazvučni pregled traje oko 30 minuta. Obično je bezbolno. Međutim, možda ćete imati neku privremenu nelagodu ako tehničar pritisne područje koje je bolno ili osjetljivo.

Prije prvog pregleda Color Dopplera dogovoriti će te sa liječnikom poliklinike Magnolija korake koje morate odraditi prije i poslije pregleda.

KADA SE RADI O ZDRAVLJU, NEMOJTE PRISTATI NA KOMPROMISE. ODABERITE VRHUNSKE LIJEČNIKE U POLIKLINICI MAGNOLIJA.

Image

Bitno je kome ćete povjeriti svoje zdravlje!

Obratite nam se s povjerenjem.

Image

Za medicinu rada i športa, ginekologiju i opstetriciju, ortopediju i traumatologiju, neurologiju, opću internu medicinu, kardiologiju, gastroenterologiju, dermatovenerologiju i urologiju

Brzi kontakt

Dubrava 120, 10040 Zagreb

poliklinika@poliklinika-magnolija.hr

+385 (0)1 6268 348

Radno vrijeme

  • pon - pet 8:00 - 20:00
  • sub 8:00 -14:00

OsiguranPARKINGPARKINGPARKINGza posjetitelje poliklinike.

Korisne informacije

Kartice koje primamo:
nacin placanja4

Telefon: 01 6268 348