Novosti

Ergometrija, test opterećenja

U Poliklinici Magnolija test opterećenja se izvodi tako da se bolesniku zalijepe elektrode za kontinuirano snimanje EKG-a uz kontinuirano mjerenje krvnog tlaka tlakomjerom postavljenim na desnu nadlakticu u vrijeme dok pacijent vozi sobni bicikl. U definiranim intervalima pod kontrolom liječnika kardiologa opterećenje se povećava.

Vođena vrhunski educiranim kardiološkim timom Poliklinike Magnolija ova pretraga pokazuje na koji način osoba podnosi fizičko opterećenje, te kolika je prokrvljenost srčanog mišića, čime se indirektno ukazuje na mogućnost postojanja koronarne bolesti. Također se ovom pretragom mogu otkriti i procijeniti aritmije, životna ugroženost bolesnika, kao i optimalnost terapije krvnog tlaka. Osim toga, ovom se pretragom može procijeniti uspješnost revaskularizacijskih zahvata kao što su aorto-koronarno premoštenje /CABG/ ili perkutano koronarno postavljanje stenta/PCI/, učiniti procjena rizika za klasičan operativni nekoronarni zahvat, te utvrditi sposobnost za obavljanje poslovnih, rekreacijskih i sportskih aktivnosti.

Ova pretraga je osobito indicirana i kod zdravih osoba koje se aktivno ili rekreativno bave sportom i posebno onih koji se iznad 40 godina počinju baviti sportom kako bi se izbjegle iznenadne smrti kod naizgled zdravih osoba. Uz pomoć ovog testa možemo otkriti bolesti srca u njihovoj ranoj fazi nastajanja. Kada su svi nalazi neinvazivne stacionarne kardiološke obrade uredni jedino se uz pomoć testova opterećenja u različitim protokolima može sa velikim postotkom sigurnosti isključiti postojanje srčanih bolesti. U današnje vrijeme kada se akutni infarkt miokarda javlja u sve mlađoj životnoj dobi nije bez osnove rano početi s procjenom kardiovaskularnog rizika jer se na temelju istog ostavlja dovoljno vremena da se uz pomoć lijekova i stručnog medicinskog vodstva osigura kvalitetan i ispunjen život. Ne dopustite da Vas iznenadi nastup akutne srčane bolesti.

Priprema za pretragu – savjetuje se ne jesti 1 sat prije pretrage, obući se udobno.

KADA SE RADI O ZDRAVLJU, NEMOJTE PRISTATI NA KOMPROMISE. ODABERITE VRHUNSKE LIJEČNIKE U POLIKLINICI MAGNOLIJA.

Image

Bitno je kome ćete povjeriti svoje zdravlje!

Obratite nam se s povjerenjem.

Image

Za medicinu rada i športa, ginekologiju i opstetriciju, ortopediju i traumatologiju, neurologiju, opću internu medicinu, kardiologiju, gastroenterologiju, dermatovenerologiju i urologiju

Brzi kontakt

Dubrava 120, 10040 Zagreb

poliklinika@poliklinika-magnolija.hr

+385 (0)1 6268 348

Radno vrijeme

  • pon - pet 8:00 - 20:00
  • sub 8:00 -14:00

OsiguranPARKINGPARKINGPARKINGza posjetitelje poliklinike.

Korisne informacije

Kartice koje primamo:
nacin placanja4

Telefon: 01 6268 348