Novosti

Lipom i aterom

Unutar Poliklinike Magnolija možete uspješno, brzo i efikasno riješiti operativnim putem dva najčešća potkožna tumora tijela: lipom / masna žlijezda / i aterom /lojna žlijezda/.

LIPOM je potkožni tumor kože građen od masnog tkiva, različitih veličina i oblika i mogu nastati na koži cijelog tijela. Rastu kao pojedinačne tvorbe ili se istovremeno pojavljuju na više mjesta što se naziva lipomatoza. Nemaju tendenciju inficiranja, ali imaju tendenciju polaganog ali i kontinuiranog rasta tijekom života pa mogu izrasti dimenzijama i preko 10 cm. Operiraju se u slučajevima postojanja deformiteta tijela uslijed njegove veličine, smetnji koje nastaju pritiskom na obližnje strukture kao na primjer živci, te estetsko-funkcionalnih razloga. U slučaju brzog rasta mora se poslati i na patohistološku analizu da bi se isključila mogućnost nastanka liposarkoma, vrlo malignog oblika tumora građenog također od masnih stanica,

ATEROM je potkožni tumor kože koji nastaje začepljivanjem izvodnog kanala žlijezda lojnica koje se nalaze u dubljim dijelovima kože-kožni adneksi. Nemaju maligni potencijal ali imaju tendenciju kontinuiranog rasta. Za razliku od prethodnog gotovo se u pravilu sekundarno inficiraju zbog čega rijetko postižu velike dimenzije.

Oba navedena tumora benigne prirode predstavljaju indikaciju za operacijski zahvat najčešće iz razloga pojave infekcije ili razloga velikog rasta istih koji dovode do smetnji uslijed pritiska na okolne strukture, npr. živčane završetke ili do razvoja estetski neprihvatljivih deformiteta različitih dijelova tijela. Operacijski zahvati se izvode pod lokalnom anestezijom i rutinski se provode unutar Poliklinike Magnolija. Operacijski zahvati ovih tvorbi se obavljaju svaki tjedan a termin operacije se može zakazati svakim danom između 8 i 20 sati.

KADA SE RADI O ZDRAVLJU, NEMOJTE PRISTATI NA KOMPROMISE. ODABERITE VRHUNSKE LIJEČNIKE U POLIKLINICI MAGNOLIJA.

Image

Bitno je kome ćete povjeriti svoje zdravlje!

Obratite nam se s povjerenjem.

Image

Za medicinu rada i športa, ginekologiju i opstetriciju, ortopediju i traumatologiju, neurologiju, opću internu medicinu, kardiologiju, gastroenterologiju, dermatovenerologiju i urologiju

Brzi kontakt

Dubrava 120, 10040 Zagreb

poliklinika@poliklinika-magnolija.hr

+385 (0)1 6268 348

Radno vrijeme

  • pon - pet 8:00 - 20:00
  • sub 8:00 -14:00

OsiguranPARKINGPARKINGPARKINGza posjetitelje poliklinike.

Korisne informacije

Kartice koje primamo:
nacin placanja4

Telefon: 01 6268 348