Novosti

Porodništvo

Moderan stil života, planiranje obitelji i drugi okolišni čimbenici doveli su do sve brojnije rizične skupine žena (starije od 35 godina, dijabetes, bolesti štitnjače, hipertenzija, poremećaji zgrušavanja, ponavljani pobačaj).

Takve žene kandidati su za prekoncepcijsku obradu koju možete obaviti u ambulanti Poliklinike Magnolija. Važnost prekoncepcijske obrade je iznimna – ona je važan preduvjet za pravilno vođenje trudnoće i smanjenje rizika na minimalnu.

Za pravilno vođenje trudnoće važan preduvjet su kvalitetan i stručni kadar i kvalitetna medicinska oprema (ultrazvuk, CTG). Također je važan pristup trudnici, empatija i razumijevanje. Ukupan broj kontrolnih pregleda je individualan i ne postoji univerzalno pravilo, ovisi o procjeni rizičnosti trudnoće ali i željama trudnice. Svaki kontrolni pregled ima standardne točke koje moraju biti zadovoljene na najvišoj razini i obuhvaćaju detaljan ginekološki i fizikalni pregled, analizu urina na proteine, mjerenje krvnog tlaka i detaljan ultrazvučni pregled /procjena stanja ploda, procjena količine plodove vode, procjena morfologije posteljice/. Ginekološka ambulanta Poliklinike Magnolije nudi mogućnost neinvazivnog prenatalnog testiranja na kromosomske bolesti, rani kombinirani probir, procjenu mogućih anomalija kod jednoplodnih ali i kod blizanačkih trudnoća, te doppler najnovije generacije kako bi se na vrijeme utvrdio mogući zastoj rasta ploda, preeklampsija ili druge anomalije. Potencijalna ugroženosti ploda može se procijeniti i provođenjem kardiotokografije (CTG) koja je dostupna u zasebnoj, novouređenoj prostoriji sa ciljem pružanja maksimalne udobnosti uz istovremenu zaštitu intimnosti što može pozitivno utjecati na stanje majke i ploda.

ctg.webp

CTG i dio prostora gdje se obavlja

U sklopu trudničke ambulante Poliklinike Magnolija mogu se raditi i invazivnije pretrage kao što je ispitivanje plodne vode /amniocenteza/. Važnost edukacije trudnica i njihovih partnera prepoznali smo organizacijom multidisciplinarnog trudničkog tečaja u prostorima Poliklinike Magnolija.

Usluge koje je moguće napraviti u Poliklinici Magnolija u svrhu aktivnog i pravilnog vođenja trudnoće su:

  • 3D/4D ultrazvuk
  • CTG (kardiotokografija)
  • laboratorijske pretrage
  • neinvazivno prenatalno testiranje (Harmony, NIFTY, Panorama test)
  • amniocenteza
  • rani kombinirani probir
  • procjena mogućih anomalija /anomaly scan /

Mogućnost svih potrebnih usluga na jednom mjestu bez redova čekanja, kvaliteta usluge i prisustvo partnera prilikom svih pregleda jamstvo su zadovoljstva trudnica i dobrih ishoda trudnoće.

KADA SE RADI O ZDRAVLJU, NEMOJTE PRISTATI NA KOMPROMISE. ODABERITE VRHUNSKE LIJEČNIKE U POLIKLINICI MAGNOLIJA.

Image

Bitno je kome ćete povjeriti svoje zdravlje!

Obratite nam se s povjerenjem.

Image

Za medicinu rada i športa, ginekologiju i opstetriciju, ortopediju i traumatologiju, neurologiju, opću internu medicinu, kardiologiju, gastroenterologiju, dermatovenerologiju i urologiju

Brzi kontakt

Dubrava 120, 10040 Zagreb

poliklinika@poliklinika-magnolija.hr

+385 (0)1 6268 348

Radno vrijeme

  • pon - pet 8:00 - 20:00
  • sub 8:00 -14:00

OsiguranPARKINGPARKINGPARKINGza posjetitelje poliklinike.

Korisne informacije

Kartice koje primamo:
nacin placanja4

Telefon: 01 6268 348