Novosti

Sistematski pregled

Interna medicina je djelatnost u kojoj rade liječnici internisti, educirani za dijagnostiku, liječenje i prevenciju bolesti i stanja odrasle populacije.

Osim što dijagnosticiraju i liječe bolesna stanja, liječnici internisti provođenjem redovnih i preventivnih sistematskih pregleda radi i na promoviranju zdravlja u općenitom smislu.

Poliklinika Magnolija organizira provedbu preventivnih sistematskih pregleda sa ciljem određivanja mjera čija je provedba neophodna za prevenciju nastanka bolesti ili sa ciljem otkrivanja pojave bolesti u njihovoj ranoj fazi nastanka. Ovakva vrsta pregleda je u nadležnosti specijaliste Opće interne medicine koji prema potrebi savjetuju pacijente na provedbu dodatnih ciljanih dijagnostičkih metoda u svrhu što bržeg i točnijeg donošenja dijagnoze te planiranja liječenja ako je ono potrebno.

Osim navedenog, Poliklinika Magnolija organizira i provedbu prijeoperacijskih inernističkih pregleda sa ciljem ocjenjivanja općeg zdravstvenog stanja bolesnika pred operaciju, tj. služi za procjenu preoperativnog rizika i obvezan je prije provođenja svakog operativnog zahvata.

Zašto je važan sistematski pregled?
Kvalitetna briga o zdravlju započinje redovitim godišnjim pregledom čija je svrha rano otkrivanje postojanja faktora rizika za razvoj kroničnih zloćudnih bolesti i pravovremeno i uspješno liječenje. Iako se osjećate potpuno zdravima, značaj sistematskog pregleda je neupitan, jer počeci bolesti nisu uvijek vidljivi te se čimbenici rizika bolesti otkriju upravo prilikom sistematskog pregleda. Po preporuci Svjetske zdravstvene organizacije preventivni sistematski pregled trebao bi se provoditi redovito – jednom godišnje ili barem svake dvije godine. Prijelomna dob za odlazak na sistematski pregled ne postoji. Sistematskim pregledima podliježu različite dobne skupine: od školske populacije, adolescenata, radno aktivnog stanovništva, sportaša, umirovljenika, a mogu biti usmjereni prema muškoj ili ženskoj populaciji.

PRIPREMA ZA SISTEMATSKI PREGLED

Na dogovoreni pregled ponijeti svu prijašnju medicinsku dokumentaciju, popisati lijekove koje trenutno uzimate i alergije na lijekove ukoliko postoje uz obiteljsku anamnezu kako bismo stekli što potpuniju sliku o zdravstvenom stanju i doprinijeli dijagnozi i terapiji.

DAN PRIJE PREGLEDA

Pojesti za ručak lako probavljivu hranu, lešo i kuhanu hranu / kuhano meso, riža, kuhani krumpir, juhe i sl. uz konzumiranje većih količina tekućine - nezaslađeni čajevi. Izbjegavati konzumiranje duhana, gaziranih i alkoholnih pića. Također izbjegavati i konzumiranje teško probavljive hrane i hrane koja izaziva nadutost npr. grah, grašak, kelj, zelje, svježe voće i povrće, pečeno i suho meso, mlijeko i mliječne proizvode, jer ona limitira kvalitetu ultrazvučnog pregleda. Za večeru pojesti suhe žgance kuhane u vodi i nakon toga konzumirati samo tekućinu, najbolje vodu.

NA DAN PREGLEDA

Zbog laboratorijskih pretraga koje su dio svakog sistematskog pregleda i ultrazvuka abdomena potrebno je doći natašte. /Napomena: lijekove koje Vam je preporučio liječnik možete popiti s minimalnom količinom vode/. Ako imate zakazan termin za kasnije u danu, uzmite lagani obrok najkasnije četiri sata prije sistematskog pregleda – čaj i nekoliko keksa. Molimo Vas da na pregled dođete u dogovoreno vrijeme i prijavite se na prijamni pult Poliklinike Magnolija.

KADA SE RADI O ZDRAVLJU, NEMOJTE PRISTATI NA KOMPROMISE. ODABERITE VRHUNSKE DOKTORE U POLIKLINICI MAGNOLIJA.

Image

 

Bitno je kome ćete povjeriti svoje zdravlje!

Obratite nam se s povjerenjem.

Image

Za medicinu rada i športa, ginekologiju i opstetriciju, ortopediju i traumatologiju, neurologiju, opću internu medicinu, kardiologiju, gastroenterologiju, dermatovenerologiju i urologiju

Brzi kontakt

Dubrava 120, 10040 Zagreb

poliklinika@poliklinika-magnolija.hr

+385 (0)1 6268 348

Radno vrijeme

  • pon - pet 8:00 - 20:00
  • sub 8:00 -14:00

OsiguranPARKINGPARKINGPARKINGza posjetitelje poliklinike.

Korisne informacije

Kartice koje primamo:
nacin placanja4