Novosti

Sistematski pregled, što je i kako se pripremiti?

Sistematski pregled, što je i kako se pripremiti?

Interna medicina je djelatnost u kojoj rade liječnici internisti, educirani za dijagnostiku, liječenje i prevenciju bolesti i stanja odrasle populacije.

Osim što dijagnosticiraju i liječe bolesna stanja, liječnici internisti provođenjem redovnih i preventivnih sistematskih pregleda radi i na promoviranju zdravlja u općenitom smislu.

Poliklinika Magnolija organizira provedbu preventivnih sistematskih pregleda s ciljem određivanja mjera čija je provedba neophodna za prevenciju nastanka bolesti ili s ciljem otkrivanja pojave bolesti u njihovoj ranoj fazi nastanka. Ovakva vrsta pregleda je u nadležnosti specijaliste Opće interne medicine koji prema potrebi savjetuju pacijente na provedbu dodatnih ciljanih dijagnostičkih metoda u svrhu što bržeg i točnijeg donošenja dijagnoze te planiranja liječenja ako je ono potrebno.

Osim navedenog, Poliklinika Magnolija organizira i provedbu prijeoperacijskih internističkih pregleda s ciljem ocjenjivanja općeg zdravstvenog stanja bolesnika pred operaciju, tj. služi za procjenu preoperativnog rizika i obvezan je prije provođenja svakog operativnog zahvata.

Zašto je važan sistematski pregled?
Redovitim godišnjim pregledom počinje briga o zdravlju. Sistematski pregledi pomažu kod ranog otkrivanja faktora rizika razvoja bolesti, zločudnih i kroničnih, kako bi se započelo pravovremeno liječenje. Ijako se osječate zdravima, sistematski pregled je neupitan. Počeci kod nekih bolesti nisu uvijek i odmah vidljivi te se njegovi počeci otkriju prilikom prvih sistematskih pregleda. Po preporuci Svjetske zdravstvene organizacije preporučuje da se preventivni sistematski pregled provoditi redovito i to jednom godišnje. Ne postoji godište koje je prijelomna dob za obavljanje sistematskog pregleda. Sistematski pregledi se preporučuju raznim dobnim skupinama:

  • školske populacije
  • adolescenti
  • radno aktivno stanovništvo
  • sportaši
  • umirovljenici
  • muška ili ženska populacija

PRIPREMA ZA SISTEMATSKI PREGLED

Kada dolazite na dogovoreni sistematski pregled poželjno je donijeti svoju dosadašnju medicinsku dokumentaciju. Također bilo bi poželjno da napišete popis lijekova koje trenutno uzimate i popis lijekova na koje ste alergični. Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

DAN PRIJE PREGLEDA

Konzumirajte lakše probavljiva jela za ručak, preferirajte kuhana jela (kuhano meso, kuhanu rižu, kuhani krumpir, juhe i sl. Također pije istovremeno veće količine tekućine - najbolje nezaslađenih čajeva. Izbjegavajte gazirana i alkoholna pića. Također se držite podalje od konzumiranja teško probavljivih sastojaka i sastojaka koji izazivaju nadutost, a sastoje se od graha, graška, kelja, kupusa, pjenušave kulminacije i povrća, pečenog i sušenog mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda, jer ograničava  ultrazvučni pregled. Za večeru konzumirajte kašastu lakoprobavljivu hranu ali u jako maloj količini, najbolje da za večeru pijete nezaslađene tekućine.

NA DAN PREGLEDA

Na pregled potrebno je doći natašte zbog ultrazvuka abdomena i ostalih laboratorijskih pretraga koji su sastavni dio sistematskih pregleda. Važna napomena: ako uzimate lijekove uzimajte ih minimalnom količinom tekućine i to nabolje s običnom vodom. Ako je termin zakazan u poslijepodnevnim satima preporučljivo je uzeti lagani obrok četiri sata prije zakazanog pregleda. Molimo Vas da na pregled dođete u dogovoreno vrijeme i prijavite se na prijamni pult Poliklinike Magnolija.

KADA SE RADI O ZDRAVLJU, NEMOJTE PRISTATI NA KOMPROMISE. ODABERITE VRHUNSKE LIJEČNIKE U POLIKLINICI MAGNOLIJA.

Image

 

Bitno je kome ćete povjeriti svoje zdravlje!

Obratite nam se s povjerenjem.

Image

Za medicinu rada i športa, ginekologiju i opstetriciju, ortopediju i traumatologiju, neurologiju, opću internu medicinu, kardiologiju, gastroenterologiju, dermatovenerologiju i urologiju

Brzi kontakt

Dubrava 120, 10040 Zagreb

poliklinika@poliklinika-magnolija.hr

+385 (0)1 6268 348

Radno vrijeme

  • pon - pet 8:00 - 20:00
  • sub 8:00 -14:00

OsiguranPARKINGPARKINGPARKINGza posjetitelje poliklinike.

Korisne informacije

Kartice koje primamo:
nacin placanja4

Telefon: 01 6268 348