Image

Ognjen Čančarević dr.med.

Diplomirao je 2007. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Postao je specijalist interne medicine 2015.godine, a subspecijalist kardiologije 2018. godine u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je radeći u Jedinici intenzivne kardiološke skrbi stekao znanja i vještine iz područja intenzivne medicine I intenzivne kardiološke skrbi uključujući mjere naprednog održavanja života, posebno neinvazivnu I invazivnu mehaničku ventilaciju. Tijekom višegodišnjeg rada kao specijalist interne medicine,subspecijalist kardiolog stekao je veliko iskustvo iz kliničke kardiologije i neinvazivne kardiološke dijagnostike, osobito u ultrazvuku srca (transtorakalnom i transezofagusnom).

Kao interventni kardiolog aktivno sudjeluje u zbrinjavanju bolesnika s akutnim koronarnim sindromom u sklopu Hrvatske mreže primarne PCI od 2015. godine. Od invazivnih kardioloških postupaka još se bavi I implantacijom elektrostimulatora, kardioverter defibrilatora, resinkronizacijskih uređaja te postavljanjem PFO okludera.

Aktivni  je sudionik brojnih domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova.

Licenciran je od strane Hrvatske liječničke komore za samostalan rad kao specijalist interne medicine i subspecijalist kardiologije.