Opća interna

POLIKLINIKA MAGNOLIJA

OPĆA INTERNA

U Poliklinici Magnolija u okviru ambulante za opću internu medicinu rade liječnici internisti /liječnici za unutarnje bolesti/ sa subspecijalizacijom endokrinologije /liječenje hormonalnih poremećaja u organizmu /, te dijabetologije / liječenje šećerne bolesti/.

TKO BI SE TREBAO JAVITI LIJEČNICIMA INTERNISTIMA U POLIKLINICI MAGNOLIJA

Osobe bez simptoma bolesti:
Radi se u skupini bolesnika koji vode računa o svom zdravlju te se najmanje jednom godišnje podvrgnu stručnom sistematskom pregledu a sve radi provođenja mjera rane dijagnoze prije pojave simptoma eventualne bolesti.

Znamo da se kod pojave simptoma najčešće radi o uznapredovalom stadiju bolesti koja je teško lječiva ili čak i neizlječiva, a prvenstveno se to odnosi na karcinome - crijeva , želuca, jetre, gušterače, jajnika, tijela i grlića maternice, dojke, bubrega, prostate, testisa, melanome i druge tumore kože, te bolesti srca i krvnih žila.

Sistematskim pregledom se također otkrivaju tzv. „tihe ubojice“ suvremenog čovjeka

  • šećerna bolest
  • visoki krvni tlak
  • visoke vrijednosti kolesterola i triglicerida.

Šećernu bolest (Diabetes mellitus ), visoki krvni tlak i povišene razine masnoće u krvi smatramo rizikom za razvoj gotovo svih bolesti, prvenstveno bolesti srca i krvnih žila, bolesti živčanog sustava, bolesti probavnog trakta, te povećani rizik nastanka mnogih karcinoma. Ranim otkrivanjem i pravilnim liječenjem ovih rizičnih stanja poboljšava se kvaliteta života i sprečava pojava teških bolesti.

Osobe koje osjećaju određene simptome bolesti :
Liječnici internisti nakon razgovora s pacijentom obave kompletan klinički pregled te postavljaju sumnju na dijagnozu određene bolesti, nakon čega ga upućuju odgovarajućem liječniku subspecijalistima Poliklinike Magnolija koji nakon temeljite dijagnostičke obrade postave dijagnozu i odrediti terapiju za pacijenta.

Osobe kojima se planira učiniti operacijski zahvat:
U svrhu procjene općeg zdravstvenog stanja i stupnja rizika za obavljanje operacijskog zahvata iz anestezioloških razloga, neophodno je učiniti svakom pacijentu prijeoperacijski internistički zaključak.

Osobe podvrgnute kliničkom praćenju rezultata liječenja
Radi se o skupini pacijenata koji dolaze na redovite kontrole sa svrhom praćenja rezultata liječenja unutar kojeg se radi i modificiranje terapije, osobito kod osoba s visokim tlakom i poremećajima vrijednosti šećera u krvi.

24-satni Holter tlaka podrazumijeva kontinuirano cjelodnevno praćenje vrijednosti arterijskog krvnog tlaka u kućnim uvjetima čime se postiže pouzdanija procjena vrijednosti krvnog tlaka uzimajući u obzir njegove dnevne oscilacije. 
Od ostalih dijagnostičkih metoda otkrivanja i praćenja pacijenata s povišenim vrijednostima krvnog tlaka provode se i uzimanje anamnestičkih podataka tj. razgovor s pacijentom, klinički pregled, laboratorijske analize krvi i mokraće, EKG, koji mogu biti od pomoći kod otkrivanja mogućih promjena drugih organa zahvaćenih dugogodišnjim postojanjem stanja povišenog krvnog tlaka.
Liječenje arterijske hipertenzije počinje već provođenjem mjera primarne prevencije promjena loših životnih navika o kojima je već bilo riječi u uvodnim rečenicama teksta. Ako te mjere nisu dovoljne slijedi terapija lijekovima što je u domeni liječnika specijalista koji nastoji naći optimalni lijek i njegovu dozu, bilo da se radi o davanju jednog izoliranog lijeka ili kombinacije više njih koji danas postoje na tržištu. S obzirom na to da terapija lijekovima mora prilagoditi svakom pacijentu posebno, neophodno je provoditi česte kontrole kroz koje je moguće činiti izmjenu ili modificiranje već određene terapije.

Post-COVID sindrom i post-covid ambulanta

Od sada u poliklinici Magnolija osnovana je post-covid ambulanta u kojoj se uspješno liječi Post COVID sindrom

KADA SE RADI O ZDRAVLJU, NEMOJTE PRISTATI NA KOMPROMISE. ODABERITE VRHUNSKE LIJEČNIKE U POLIKLINICI MAGNOLIJA.

Image

Bitno je kome ćete povjeriti svoje zdravlje!

Obratite nam se s povjerenjem.

Image

Za medicinu rada i športa, ginekologiju i opstetriciju, ortopediju i traumatologiju, neurologiju, opću internu medicinu, kardiologiju, gastroenterologiju, dermatovenerologiju i urologiju

Brzi kontakt

Dubrava 120, 10040 Zagreb

poliklinika@poliklinika-magnolija.hr

+385 (0)1 6268 348

Radno vrijeme

  • pon - pet 8:00 - 20:00
  • sub 8:00 -14:00

OsiguranPARKINGPARKINGPARKINGza posjetitelje poliklinike.

Korisne informacije

Kartice koje primamo:
nacin placanja4

Telefon: 01 6268 348