Ortopedija

POLIKLINIKA MAGNOLIJA

ORTOPEDIJA

Ortopedija jest grana medicine koja se bavi sprječavanjem, liječenjem, uspostavljanjem funkcije i straživanjem bolesti i deformacija sustava za kretanje. Naziv joj je dao 1741. francuski liječnik Nicolas Andry, a riječ ortopedija proizlazi iz dvije riječi starogrčkog jezika ὀρθός (orthos – točno ili ravno) i παιδίον (paidion – dijete). Zanimljivo je da je i ilustracija s naslovnice njegove knjige (iskrivljeno mlado drvo privezano za ravan stup) postalo simbolom ortopedije.
Iako je ortopedija isprva bila razvijena kao metoda liječenja djece koja su imala deformacije, u današnje se vrijeme ortopedija bavi liječenjem svih dobnih skupina. Tijekom proteklih desetljeća zamjetan je značajan napredak ortopedije i to s jedne strane u silovitom razvoju minimalno invazivne kirurgije te s druge strane u značajnom napretku ugradnje umjetnih zglobova (endoproteza). Kada je riječ o minimalno invazivnim zahvatima u ortopediji tada se u prvom redu misli na artroskopiju. Dok su u svojim početcima artroskopije bile rezervirane samo za velike zglobove poput koljena ili ramena, napretkom tehnologije omogućen je pristup i drugim, manjim zglobovima, poput gležnja i lakta. Danas se uz njih artroskopiraju gotovo svi zglobovi ljudskog tijela. Ugradnja endoproteze kuka i koljena su uz artroskopiju koljena najučestalije operacije u ortopediji danas. Nakon kuka i koljena rame je treći zglob po učestalosti ugradnje umjetnog zgloba, dok se znatno rjeđe ugrađuju umjetni zglobovi lakta i gležnja.


U poliklinici Magnolija u okviru ortopedske ambulante obavljaju se pregledi čitavog sustava za kretanje, a nakon provedenog specijalističkog ortopedskog pregleda ortoped će Vam personaliziranim ("a la carte") pristupom na pristupačan način objasniti koje su sve raspoložive suvremene mogućnosti liječenja Vašeg problema.

KADA SE RADI O ZDRAVLJU, NEMOJTE PRISTATI NA KOMPROMISE. ODABERITE VRHUNSKE LIJEČNIKE U POLIKLINICI MAGNOLIJA.

Image

Bitno je kome ćete povjeriti svoje zdravlje!

Obratite nam se s povjerenjem.

Image

Za medicinu rada i športa, ginekologiju i opstetriciju, ortopediju i traumatologiju, neurologiju, opću internu medicinu, kardiologiju, gastroenterologiju, dermatovenerologiju i urologiju

Brzi kontakt

Dubrava 120, 10040 Zagreb

poliklinika@poliklinika-magnolija.hr

+385 (0)1 6268 348

Radno vrijeme

  • pon - pet 8:00 - 20:00
  • sub 8:00 -14:00

OsiguranPARKINGPARKINGPARKINGza posjetitelje poliklinike.

Korisne informacije

Kartice koje primamo:
nacin placanja4

Telefon: 01 6268 348